A Merino juh gyapjúját különleges tulajdonságai teszik kiemelkedővé: a természetes bodrok, a hosszúra vágott szálak és megfelelő éghajlati adottságok mellett a gyapjú hihetetlen finomsága.
A gyapjú jellege lehetővé teszi a rendkívül finom, erős, rugalmas és lágy szálak összefonását, melynek köszönhetően a merino tökéletes alapanyag kiváló minőségű kötött áru készítésére. Tény, hogy drágább, mint a normál gyapjú, de megőrzi formáját, finoman simul a bőrhöz, és sokkal hosszabb ideig tart, mint az alacsonyabb minőségű gyapjúból készült ruhák.
Lejjebb görgetve olvashat további részleteket a merino csodáiról és arról, hogy miért érdemes minőségi kötöttárut vásárolni.

Szigetelő hatás

A merino gyapjúszálak természetes bodrossága apró zsebeket hoz létre az anyagban, amelyek csapdába ejtik a levegőt. Ez fantasztikus szigetelést, mégis könnyed érzetet eredményez és kiválóan védelmez a hideg ellen.

 

Fenntartható

A merino gyapot természetes körülmények között készül, így kevesebb negatív hatása van a környezetre mint egy szintetikus anyagnak. Teljes mértékben újrahasznosítható és 12 hónap leforgása alatt lebomlik a földben. A merino fenntarthatóságának másik módja az anyag velejáró erejében fekszik. Ez azt jelenti, hogy a merinó gyapjúból készült pulóverek tartósabbak, mint más típusú finom kötöttáruk. 

 

Természetes dezodor

A merinó gyapjú pulóver úgy működik, mint egy természetes dezodor. A szálak elnyelik a szagokat, melyek ezután csak mosáskor szabadulnak fel. Következésképpen többször is viselheti a merinó pulóvert anélkül, hogy ki kellene mosnia, mivel friss és finom illatú marad.

 

Olyan puha...

A merino gyapjúszálak finomabbak, mint az emberi haj. A merino pulóverek simasága és lágysága lehetővé teszi, hogy bőrükön közvetlenül, bőrirritáció nélkül viseljük.

 

 

 

UV védelem

Nyáron a merino gyapjú nemcsak a hűvös érzést segít megtartani, hanem megóvja a bőrt a káros UV sugárzástól is.
Selyemmel és más természetes szálakkal kombinálva pihekönnyű nyári kötött holmik készülnek belőle.

 

 

 

 

Nedvesség elvezető funkció

Ahogy a test felmelegszik, az nedvességet a gyapjúszál eltávolítja a test felszínéről, és kiengedi a szárazabb külső környezetbe. Ezáltal biztosítva viselőjének a száraz és kényelmes érzetet.