Bespoke, News

Egy “Másik” Öltöny – A “Different” Suit

K. Úr ruhatárában a nagy “klasszikusok” jó része már megtalálható, így ebben a szezonban a megszokottól kicsit eltérőre vágyott. Elvárás nem köti öltöny viselésére, egyszerűen csak szeret így tenni. Mindezek alapján egy lezser, kötetlen öltöny elkészítését ajánlottuk. Ilyen típusú megrendelést ritkán kapunk, pedig a kortárs férfi ruhatár egyik leghasznosabb ruhadarabjaként szolgálnak.

Minden a szövettel kezdődik, jelen esetben egy puha, fésült gyapjú flanel-lel.  Éjszínkék és királykék szálak keverékéből áll össze, így élénkebb, mint az uniformális hatású tengerészkék, ugyanakkor hasonlóan sokoldalú. A kissé bolyhos textúra remekül párosítható velúr cipővel is, a kifinomultan kötetlen hatás jegyében.

A választott szövet a zakó részleteinek kidolgozásában is nagy szerepet játszik, Simon erre mindig külön figyelmet fordít. Zsebfedős zsebek helyett, az üzleti öltönyök általános jellemzője, a zakót 3 foltzsebbel látta el. Foltzsebeket általánosan sport vagy munkaruházaton találunk, így tovább erősíti a lezser összhatást. A zakó a háton csak “félig” bélelt, így a ruhadarab könnyebben viselhető, a szövet pedig jobban “lélegzik”. Sötétkéket lilával bélelni talán nem tűnik megszokottnak, véleményünk szerint kifejezetten sikkes kombináció.

A kötetlen, lezser öltönyök legfontosabb ismérve, hogy sajátosan sokoldalúan hasznosíthatóak. Kifejezetten javasoljuk utazások alkalmával: kiöltözhetünk, ha inggel és nyakkendővel párosítjuk, városi sétákhoz pedig pulóverrel és sállal is remekül mutat. Ráadásként a zakó és a nadrág külön-külön is viselhető. A zakó középszürke flanel vagy keki pamut pantallóval is jól mutat, míg a nadrág mellé egy vastag kötött garbó a legjobb választás. Egy öltönnyel 4 különböző típusú öltözetet állíthatunk össze, alkalomhoz és napszakhoz illően.

Fontos, nem kell feláldoznunk a hétköznapi eleganciát, hogy kényelmesen, természetesen érezhessük magunkat. A bespoke szabászat végtelen lehetőségeket rejt magában, minden egyes rendelés különleges megfontolást és odafigyelést igényel annak érdekében, hogy vásárlóink egyedi ruhatára személyes igényeikhez mérten készülhessen el.

Mr. K. does not need to wear a suit on a daily basis; he simply likes to do so. He has a great range of „the classics” covered, so we decided to create something different for him. The concept of the casual suit is rarely requested, at the same time it is one of the most useful garment a men can own these days.

It all starts with the fabric, a soft worsted flannel in a dark blue melange. Just a bit brighter than navy, for a slightly more upbeat feeling. The subtle texture has a casual feel to it, a particularly refined combination with suede shoes. Simon always keen to choose the details according to the cloth and the purpose of the garment, he applied the same philosophy here. Instead of flap pockets, the regular feature on business suits, he went for 3 patch pockets, usually reserved for sport coats. The back is only half lined, it makes the jacket lighter and lets the fabric breathe more.

What we like the most about this concept is the versatile nature the suit. Perfect for travel, as it can be easily dressed up with a shirt and tie, or worn casually with knitwear and a scarf. It is also possible to „break it up”, meaning that the jacket and the trousers can be worn on their own. A pair of grey flannel or cotton trousers would pair well with the jacket, while the trousers would look impeccable with a heavy sweater.

You don’t need to sacrifice elegance to be comfortable and cool. Bespoke tailoring offers infinite possibilities, where a great deal of attention and care is dedicated to create a unique wardrobe according to your preferences.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *